fbpx

Samen vol vertrouwen de controle op jullie bevalling hebben, zodat je kunt ontspannen en genieten.

Samen uitkijken naar een unieke, intieme en prachtige ervaring

Verwacht jij een kindje en voel je je onzeker over wat er op je afkomt? Ben je bang dat het misgaat bij de bevalling en dat dit effect heeft op jullie baby? Dat jouw lichaam voor altijd beschadigd is? Of kijk er als een berg tegen op omdat anderen wellicht aan jouw benen gaan trekken zonder dat jij dit wilt? En dat er niet naar jou of naar jouw partner wordt geluisterd?

Dat is helemaal normaal! Het is ook een onwijs spannende ervaring. Elke keer weer!

Maar jullie kunnen zelf veel doen om er een prachtige, ontspannen gebeurtenis van te maken waar jullie met een trots gevoel op terugkijken. Door je écht goed voor te bereiden.

Niet alleen ervaringsverhalen lezen en bekijken. Maar ook weten wat er in jouw lichaam gebeurt, welke keuzes er op jullie afkomen en hoe jullie als een team kunnen samenwerken met de hulpverleners!

Stel je eens voor dat je zelfverzekerd en met vertrouwen naar de bevalling gaat uitkijken. Er zelfs zin in hebt! Omdat je voelt dat jij dit kunt. Omdat jullie samen goede afspraken hebben en jullie weten dat je elkaar kunt ‘lezen’ en vertrouwen. Dat geeft rust.

En dat is precies waar ik voor kan zorgen!

Wil jij dit ook?

“Giza luisterde goed naar onze persoonlijke wensen en waar we juist meer of minder aandacht aan wilden besteden. Er was een ontspannen en gezellige sfeer. We hebben de gesprekken als open, zonder drempels, ervaren, zowel in de offline als online gesprekken. Voor mij, Danique, die al veel kennis had, was het de laatste details aanvullen en een bevestiging dat ik de regie in eigen hand kan houden en mijn grenzen met betrekking tot medisch ingrijpen kan aangeven. Jordy wist van tevoren eigenlijk niets en kijkt er nu met veel meer vertrouwen naar uit. We raden de hulp van Giza zeker aan!”

Danique & Jordy

22 weken in verwachting van hun 1e kindje

“De bevallingservaring van mijn vriendin en mijzelf verschillen behoorlijk en dat heb ik helaas vaker gehoord in mijn omgeving. Mijn vriendin kijkt met name terug op een lange en heftige bevalling. Ik kijk terug op een intens, maar vooral bijzonder en intiem samenzijn. Met de geboortekeuzegids hadden we absoluut een meer vergelijkbare (positieve) ervaring overgehouden aan de bevalling, ik kan daarom oprecht elke aanstaande ouder aanraden om de geboortekeuzegids én de expertise van Giza ter harte te nemen.”

Sven Schermer

Vader van Ize, 20 maanden

Samen pakken jullie de regie op de bevalling

In een onzekere situatie ervaar je altijd meer spanning. Logisch dat je tijdens een bevalling meer spanning ervaart. Het is immers een unieke ervaring waar de gezondheid van jezelf en jullie kleintje vanaf hangt. Door onzekerheid kun je nog meer stress ervaren. Helaas zorgt spanning er ook voor dat je meer pijn ervaart. Als je niet weet wat er in je lichaam gebeurt en niet vertrouwt wat er om je heen plaatsvindt, dan kun je de pijn als onhoudbaar ervaren. Dan verlies je de controle over je eigen lichaam. En dan stijgt het risico op medische ingrepen en de gevolgen daarvan.

Een bevalling blijkt een traumatische ervaring te worden voor 1 op de 5  bevallen vrouwen, volgens onderzoek van het Radboud Universiteit. Zij ervaren controleverlies over hun eigen lichaam, krijgen te weinig of onduidelijke uitleg en worden aan hun lot overgelaten.

Hoe kun je ervoor zorgen dat dit bij jullie niet gebeurt?

Door écht goed te weten hoe het proces kan verlopen, ook als het niet zo loopt als je wenst. Van tevoren de diverse keuzes in het proces met zijn tweeën te bespreken. En jullie wensen en verwachtingen onderling te delen.

Wat is daarvan het resultaat?

Dat je als partner weet wat je kunt doen om te zorgen voor voldoende informatie en jouw vrouw zo goed mogelijk kunt beschermen en steunen.

Waardoor je als bevallende vrouw kunt ontspannen, rust ervaart en vertrouwen in de kracht van jouw eigen lichaam en in jouw partner als bewaker en coach van het proces.

Op die manier kunnen jullie samen optimaal bijdragen aan de best mogelijke start voor jullie baby. Zodat jullie er allebei met een ontzettend trots gevoel op terugkijken en er een prachtige herinnering aan over houden.

De expert

Met kennis en ervaring als moeder, kraamverzorgende, student verloskunde en psycholoog is het mijn missie om alle ouders een ontspannen start te geven met het ouderschap in combinatie met werk. Dit begint voor mij bij de bevalling.

Tijdens mijn opleiding verloskunde ontdekte ik dat ouders vaak hun leven en dat van hun kindje in de handen van de medische begeleiding leggen. Maar dit is lang niet altijd nodig. En in de jaren daarop kreeg ik dankzij mijn studie psychologie inzicht in hoe mensen bewuster keuzes kunnen maken en meer de regie kunnen pakken. Ik werkte jaren in de kraamzorg en heb gezondheidsbeleid en trainingen opgezet en uitgevoerd om medewerkers naar een vitaler leven te begeleiden.

Om te zorgen dat ouders zelf de regie in handen houden tijdens de bevalling en de start van het nieuwe gezinsleven, startte ik Nos Juntos. Met de juiste kennis en handvatten is dit voor iedereen mogelijk! Om van de bevalling de mooist mogelijke ervaring te maken en in het leven het beste voorbeeld voor je kinderen te zijn. Zelf sterk in je schoenen staan en met je partner bewuste keuzes maken, zodat jullie samen de regie kunnen voeren op jullie toekomstige (gezins)leven. Dat is waar Nos Juntos voor staat.

Ook zette ik Nos Juntos op om mijn steentje te kunnen bijdragen aan meer gelijkwaardigheid in de maatschappij. Zonder dat ik een relax-goeroe, mama-blogger of keiharde zakendame wil zijn, is het wel mijn doel om andere (toekomstige) ouders te inspireren en te helpen. Zodat ze voorbereid, vol vertrouwen en genietend samen het avontuur van bevalling en ouderschap aan gaan in combinatie met werk.

Dankzij mijn ervaringen kan en wil ik ouders daar graag bij helpen!

M

Wil jij af van:

 • Onzekerheid over wat je kunt verwachten?
 • Machteloos gevoel als je aan de bevalling denkt?
 • Het risico op overvallen te worden met nieuwe keuzes tijdens de bevalling?
 • Het gejaagde gevoel dat je zoveel zou moeten weten maar niet weet waar je moet beginnen met zoeken?
N

Verlang jij naar:

 • Duidelijkheid in alle keuzes tijdens en na de bevalling?
 • Rust tijdens de bevalling, omdat jouw partner alles regelt op basis van jullie afspraken?
 • Vertrouwen in jouw eigen lichaam en jullie samenwerking als een team?
 • Zin hebben in deze magische gebeurtenis?

Waarom een zwangerschapscursus bij Nos Juntos volgen?

Er is heel veel keuze. Je kunt op internet, in tijdschriften en boeken al veel informatie vinden over de bevalling.
Iedere bevallingscursus legt zo zijn eigen accenten. Kijk rond en kies dus vooral de cursus die echt bij jullie past!

Koppels die jullie voor gingen bij Nos Juntos zijn op zoek niet alleen naar informatie, maar ook naar alle keuzemogelijkheden. Ze willen weten wat ze kunnen verwachten van een verloskundige. Maar ook wat ze voor hun gevoel ‘extra’ van de verloskundige kunnen vragen. In hoeverre ze  hun grenzen kunnen aangeven. Waar de medische protocollen strikt leidend zijn en in welke situaties er rek in zit. En wat situaties zijn waarin de partner écht het verschil kan maken. 

Tevens kijken ze verder dan alleen de bevalling. Want dan begint het eigenlijk pas. Dus bewonder ik na de bevalling niet alleen jullie kleine wonder. Maar bespreken we ook het gedrag van jullie baby, hobbels waar jullie tegen aan lopen en geef ik jullie tips over werk/ privé balans met een baby.  Omdat het bij niemand meteen alleen maar een roze wolk is. En ook gewoon hard werken. Gelukkig kan ik jullie daar met mijn kennis en ervaring van de arbeids- en gezondheidspsychologie ook waardevolle informatie en tips over geven. Zodat jullie niet één van de zes ouders worden die een burn-out krijgt..

 

Waar bestaat een privé cursus uit?

w

Vier gesprekken

 • Drie gesprekken van anderhalf uur voor de bevalling
 • Eén gesprek van twee uur na de bevalling

Geboortekeuzegids

Gids met alle mogelijke keuzes rondom de bevalling
Inclusief een praktische opzet voor jullie geboorteplan

Online module over de kraamtijd

Met video’s, informatie en praktische tips. 

Z

Onbeperkt whatsapp in de kraamtijd

Op al je vragen waar je in de eerste zes weken tegen aan loopt binnen 24 uur een antwoord!

Omdat de bevalling én het ouderschap life-events zijn waar je op voorbereid wilt zijn!

Wat kom je concreet te weten?

w

In de gesprekken

We bespreken alle informatie en praktische tips rondom:

 • Het bevallingsproces en de verschillende fasen, zowel fysiek als mentaal
 • Hoe je het beste met de pijn kunt omgaan en wat jouw partner daarin kan doen.
 • Welke mogelijkheden er zijn qua pijnstilling, met en zonder medicijnen.
 • En wat er gebeurt als er complicaties optreden.
 • Wat je kunt verwachten van de verloskundige
 • Kennis en tips over de borstvoeding en flesvoeding
 • Wat je kunt verwachten van de kraamverzorgende en de eerste kraamweek
 • Hechting met jouw kindje
 • Tips voor de eerste maanden als gezin in combinatie met werk

Sneak preview Geboortekeuzegids

Hieronder krijg je een indruk van deze complete gids voor de bevalling en kraamtijd.

Die krijg je na aanmelding direct thuis gestuurd.

De module gaat over:

De veelvoorkomende problemen in de kraamtijd mét hun oplossingen.

 1. Veelvoorkomende problemen tijdens de borstvoeding
 2. Dagritme van een baby en hoe je dat met je eigen activiteiten kunt combineren
 3. Waarom ouders soms de wanhoop nabij zijn door het vele huilen en weinig slaap en hoe je dat zelf kunt voorkomen.

We maken samen een duidelijk en volledig plan voor de verschillende scenario’s. Zodat je als partner weet waar je op kunt letten en je je partner (de bevallende vrouw) optimaal kunt ondersteunen. Hierdoor hoeft de (bevallende) vrouw alleen nog maar op haar lichaam te concentreren; ze weet immers dat haar lichaam en wensen worden gerespecteerd en bewaakt.

Wat levert het je op?

Je ervaart rust en krijgt zin in de bevalling, omdat:

 • je weet wat er in je lichaam gebeurt
 • je weet hoe je met de pijn van de weeen om kan gaan
 • jullie elkaars wensen en verwachtingen kennen
 • jouw partner weet hoe hij je kan masseren en steunen 
 • jullie samen een team vormen
 • jullie weten wat er gaat gebeuren als het toch anders loopt dan gedacht
 • jullie weten wat aandachtspunten zijn in de kraamtijd en hoe jullie elkaar daarin kunnen steunen
 • jullie worden niet overvallen door alle emotionele en praktische veranderingen en de enorme verantwoordelijkheid die een baby met zich meebrengt
 • jullie weten hoe jullie met rust en ontspanning kunnen gaan genieten van het gezins- en werkleven!

Juist ook als je al een kindje hebt!

Jullie hebben dan al de hectiek van de bevalling ervaren. Gemerkt hoe moeilijk het kan zijn om zelf de regie te houden. Om samen af te stemmen wat jullie nu écht zouden willen. Elkaars krachten op de juiste manier in te zetten en elkaar te vertrouwen gedurende het hele proces. Om daarna met zijn tweeën en nu met jullie kindje(s) erbij weer een nieuwe balans te vinden. Die voor jullie allebei werkt.

Daar wil ik jullie graag bij helpen! Om dit keer wel écht een goede start te maken. En te kunnen genieten van de roze wolk!

Aanbod

Deze complete pakket met:

  • 3 gesprekken van anderhaf uur voor de bevalling (online of bij jullie thuis)
  • 1 gesprek van twee uur na de bevalling bij jullie thuis
  • Geboortekeuzegids
  • Online naslagwerk over de meest voorkomende problemen in de kraamtijd
  • Onbeperkt whatsappen in de eerste zes weken na de bevalling

Dit volledige pakket is zeker 785 euro waard
Maar bied ik nu aan voor 399 euro of 149 euro per maand gedurende 3 maanden.

Willen jullie zin krijgen in de bevalling?

En wij betalen eenmalig 399 euro

En wij betalen 149 euro per maand gedurende 3 maanden en wij betalen nu de eerste termijn

Eerst kennismaken? Of willen jullie deze bevallingscursus graag met meerdere ouders tegelijk volgen?

Vul het contactformulier in en ik neem contact met jullie op!

“Baby’s worden niet op de wereld gezet door verloskundigen of gynaecologen,
maar door moeders en hun partners”