fbpx

Voor werkgevers

Werkdruk, werkstress en werk/ gezin balans aanpakken?

Lees hieronder wat wij voor u kunnen betekenen!

Hoe combineren uw medewerkers het werk met een jong gezin? Maken ze gebruik van al uw faciliteiten daarvoor, zoals flexibele werktijden of verlofregelingen? En kunt u tijdelijke afwezigheid door beginnend ouderschap structureel goed opvangen?

Steeds meer zaken vragen om goed beleid en ondersteuning om deze doelgroep binnen uw bedrijf gezond aan het werk te kunnen houden: Het (aanvullende) geboorteverlof sinds 2020, de steeds sterkere roep om degelijk beleid op diversiteit en inclusiviteit en het grotere belang dat jongvolwassenen hechten aan gelijkwaardigheid en een gezonde werk/ privé balans.

Kunt u op dit gebied nog een sparringpartner, trainer of coach gebruiken? Of een concreet product?

Laten we dan eens brainstormen! 

 

“Giza is een fijne gesprekspartner. Ik zou haar zeker aanraden en niet alleen bij jonge nieuwe moeders maar ook bij moeders of vaders die in latere fases in het ouderschap wat struggelen met het indelen van tijd en stellen van prioriteiten.”

C.

Moeder en fulltime manager

Samen met Giza heb ik invulling mogen geven aan de diverse interventies op het gebied van Duurzame Inzetbaarheid. Denk hierbij aan trainingen Fysieke Belasting, werkplekbezoeken en leefstijltrainingen. Het was heel fijn samenwerken met elkaar.

Remco van der Graaf

Consultant Duurzame Inzetbaarheid, Lijv

Waardoor zijn uw medewerkers minder productief?

In de nieuwe hybride werkvorm is contact houden lastiger geworden. Het vraagt meer tijd om wandelafspraken te maken dan om bij het koffiezetapparaat bij te kletsen. En bellen is toch anders dan face-to-face. Maar wat werkt dan wel?

Terwijl uit onderzoek blijkt dat zeker onder de hoogste risicogroep de burn-out symptomen sterk zijn toegenomen in het afgelopen jaar. Van de ouders die werk en jonge kinderen proberen te managen heeft 14 á 17 procent klachten, die de productiviteit belemmeren (Bron: TNO).

De oplossing zit in een goede voorbereiding op het ouderschap. Al tijdens de zwangerschap het gesprek aan gaan: ‘Hoe ga je het regelen?’ En rekening houden met de effecten van zwangerschap en toekomstig ouderschap op het werk.

Door met hen in gesprek te gaan via een workshop, (online) training of individueel traject komen de onderliggende problemen boven tafel. Dan pas kan er ook gewerkt worden aan een effectieve en passende oplossing voor medewerker en werkgever.

Aanbod

Training Baby en Carrière

De hormonen gieren bij moeder en vader nog maanden door het lijf. De sociale verhoudingen met familie en vrienden veranderen sterk. En slaapgebrek, verantwoordelijkheidsgevoel, veel meer samenwerking en een compleet andere dagindeling zorgen ervoor dat het leven van de nieuwe ouders compleet op zijn kop staat.

De meest gehoorde uitspraak van ouders: ‘Ik had geen benul wat er allemaal op me afkwam’.

Daar brengt Nos Juntos verandering in!

In een dagdeel leren toekomstige en nieuwe ouders:

 •  Alle mentale en fysieke veranderingen die samenhangen met de komst van een baby
 • Wat de gevolgen zijn voor hun werk/ privé balans en hoe ze die voor zichzelf zo gezond mogelijk kunnen inrichten
 • Welke verantwoordelijkheden zij zelf hebben en wat ze kunnen verwachten van hun werkgever (wetgeving, cao, informeel)
 • Signalen van werkstress herkennen, ook specifiek voor zwangeren, en welke mogelijkheden er zijn om stress te verminderen
 • Hoe ze op een oplossingsgerichte wijze het gesprek aan gaan met hun leidinggevende over het gezond houden van de combinatie van werk en een (aanstaand) gezinsleven.

Met de juiste aandacht en doorvragen komen we écht tot de kern en de passende persoonlijke oplossing.

Naderhand heeft iedereen inzicht in wat de effecten van toekomstig ouderschap zijn op het werk. Wat haar/zijn huidige en potentiële obstakels zijn voor een gezonde balans en een concreet stappenplan om die aan te pakken. Zodat er weer balans en rust ontstaat. En ambitie en betrokkenheid weer ruim baan krijgen!

Uiteraard leveren we hierin maatwerk die aansluit op de mogelijkheden binnen uw bedrijf.

Bent u hiernaar op zoek?

 

Coachingstraject

Verlof is aangevraagd, kinderopvang en tijdelijke vervanging op het werk zijn geregeld, maar toch lijkt de medewerkster gestrest.

Als je ernaar vraagt, komt het eruit: ‘Ik  wil dat mijn zwangerschap zo min mogelijk impact heeft op het werk, maar ik heb het gevoel overal achter de feiten aan te lopen. En als ik me nu al zo gestrest voel, hoe moet het dan gaan als de kleine er is?!’

Hier is extra steun gewenst. En die kan Nos Juntos bieden in de vorm van een coachingstraject.

Daarin ligt de focus op het vergroten van het eigen vermogen om balans te creeeren én te behouden. Door ook de moeilijke vragen te stellen en samen buiten de bestaande paden naar eigen oplossingen te zoeken ontstaat helderheid, rust en vertrouwen in zichzelf. Als ouder én als ambitieuze medewerker.

Intakegesprek

Dit begint met een persoonlijk intakegesprek. Live of via videobellen. Daarin maken we kenis met elkaar. Van tevoren krijgt de medewerkster intakeformulier toegestuurd. Aan de hand daarvan bespreken we uitgebreid de hulpvraag en de doelen voor het coachingstraject. En maken we een start met het creeren van meer rust en vertrouwen.

Op basis van de intake wordt er een offerte opgesteld. Die beschrijft de doelen van het traject, het benodigd aantal sessies en welke opdrachten er zeker in gezet zullen worden.

Vervolg gesprekken

In de gesprekken komen de volgende thema’s aan bod:

 • Veranderingen in de zwangerschap en kraamtijd
 • Rode draad in de opvoeding in combinatie met werk
 • Eigen dromen en ambities
 • Jouw perfecte werk/ gezin balans creëren
 • Toch werkstress

Tevens ontvangt de medewerker na ieder gesprek een opdracht voor de volgende keer.

Daarin wordt niet alleen naar de huidige situatie gekeken. Maar juist ook naar de toekomst. Wat zijn potentiële stressfactoren? En welke oplossingen zijn er voor handen om op terug te vallen tegen die tijd?

Hierdoor kijkt de medewerker vol vertrouwen, rust en zekerheid uit naar het toekomstig ouderschap. En voelt zij/ hij weer de energie om haar/ zijn ambities en dromen op het werk te blijven nastreven!

Uiteraard leveren we hierin maatwerk die aansluit op de mogelijkheden binnen uw bedrijf.

Kan uw medewerker dit gebruiken? 

Training voor leidinggevenden

Wilt u langdurig verzuim voorkomen onder uw medewerkers in de hybride organisatie? Specifiek onder de hoogste risicogroep op burn-out, ouders met jonge kinderen?

Laten we dan samen aan de slag gaan in de training ‘Hoe voorkom je burn-out onder nieuwe ouders in een hybride organisatie?  

Investeer 3 uur en loop naar buiten met een concrete aanpak voor uw eigen casus. En een hoofd vol kennis en praktische handvatten over:

 • Stress signalen
 • Oplossingen op de werkvloer
 • Wat kunt u wel vragen van uw medewerker en wat niet?
 • Wat kunt u verwachten van uw medewerker rondom zwangerschap en start ouderschap?
 • De mogelijkheden en valkuilen van de hybride organisatievorm

Hierna gaat u vol vertrouwen het gesprek met uw medewerker aan. Zonder u zorgen te maken dat u wordt afgepoeierd omdat het haar of zijn privé leven is. Het wordt een open gesprek waarin ieders mogelijkheden en beperkingen op tafel komen te liggen.

Waardoor u zelf grip krijgt op de situatie en u een betrokken, productieve en vitale medewerker behoudt en verzuim voorkomt!💪

Uiteraard leveren we hierin maatwerk die aansluit op de mogelijkheden binnen uw bedrijf.

Meer weten?

De expert

Met kennis en ervaring als arbeids- en gezondheidspsycholoog, toegepast psycholoog, moeder en kraamverzorgende weet ik waar ouders door heen gaan. Na jaren als HR adviseur medewerkers individueel te hebben begeleid en in groepen te hebben getraind zet ik nu met Nos Juntos mijn missie voort om alle ouders een ontspannen start te geven met het ouderschap in combinatie met werk.

Hoe dit aansluit op het werkveld?

Deze ontspannen start wordt sterk beïnvloed door het werk. Én heeft een groot effect op de productiviteit, werksfeer en verzuim op de werkvloer. Door medewerkers ondersteuning te bieden is het een win-win situatie voor zowel medewerkers als werkgever.

Met mijn kennis en enthousiasme zorg ik als spreker niet alleen voor een enorme kennisoverdracht, maar wordt iedereen in de (online) zaal ook geactiveerd om met de inzichten aan de slag te gaan.

Dankzij de focus op praktische handvatten en een duidelijk, werkbaar plan aan het eind van elke activiteit voor iedere deelnemer bied ik samen met mijn partners geen ‘oor in, oor uit’ verhaal. Maar zorgen we voor een blijvende gedragsverandering!

M

Wilt u af van:

 • Stijgende cijfers psychisch en fysiek verzuim?
 • Gebrek aan grip op de inzetbaarheid van uw medewerkers?
 • Gejaagde, onrustige medewerkers?
 • Het gevoel van ongrijpbaarheid van die steeds kwakkelende medewerker?
N

Verlangt u naar:

 • Zelfstandigheid bij uw medewerkers om zelf een gezonde werk/privé balans te creëren?

 • Meer controle op de mentale situatie van uw medewerkers?
 • Minder overspannenheid bij medewerkers omdat ze beter om kunnen gaan met de werkdruk?
 • Concrete handvatten om meer tevredenheid, plezier en een grotere werkmotivatie te genereren?

Laten we dan samen aan de slag gaan!

Bent u benieuwd wat wij voor uw organisatie kunnen betekenen?

Of wilt u eerst enkele tips ontvangen waar u direct mee aan de slag kunt?

Vul dan het contactformulier in!

Dan lezen we ons in op uw organisatie en nemen we binnen twee werkdagen contact met u op om een afspraak te maken.

Na ons gesprek kunt u meteen met de bruikbare tips aan de slag!

“De bijeenkomst had een ontspannen sfeer en het is erg leerzaam! Het is fijn om weer even bij een aantal praktische zaken stil te kunnen staan en te bedenken wat je daar mee wilt doen. Giza denkt ook echt met je mee in jouw eigen situatie.”

M.

Moeder van een dochter van 8 maanden en werkzaam in het onderwijs